Ingrediënten (op basis van 7-8 porties)

- ▢ 3 eieren
- ▢ 130 ml olie
- ▢ 250 g acaciahoning
- ▢ 200 g suiker
- ▢ 250 g bloem
- ▢ 200 ml warm water
- ▢ 1 theelepel kaneel
- ▢ 20 gram bakpoeder
Tip: Garneer de cake met wat amandelschaafsel. Zo wordt die nog lekkerder!
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 min + 50 min baktijd
1 Verwarm de oven voor op 160 graden.
2 Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed door.
3 Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.
4 Plaats de bakvorm gedurende 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
5 Prik met een satéstokje in de cake. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
6 Laat de cake nog zo’n 15 minuten in het bakblik afkoelen.
7 Haal de cake uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster
recept en foto zijn gevonden op deze site: https://www.lekkerhoning.nl/honingcake-maken/