Ga naar de inhoud
Home » Recept Honingcake

Recept Honingcake

Ingrediënten (op basis van 7-8 porties)

  • ▢  3 eieren
  • ▢ 130 ml olie
  • ▢ 250 g acaciahoning
  • ▢  200 g suiker
  • ▢ 250 g bloem
  • ▢ 200 ml warm water
  • ▢ 1 theelepel kaneel
  • ▢ 20 gram bakpoeder

Tip: Garneer de cake met wat amandelschaafsel. Zo wordt die nog lekkerder!

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min + 50 min baktijd 

1 Verwarm de oven voor op 160 graden.

2 Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed door.

3 Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.

4 Plaats de bakvorm gedurende 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.

5 Prik met een satéstokje in de cake. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

6 Laat de cake nog zo’n 15 minuten in het bakblik afkoelen.

7 Haal de cake uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster

recept en foto zijn gevonden op deze site: https://www.lekkerhoning.nl/honingcake-maken/

Terug naar recepten