Ga naar de inhoud
Home » Recept Honingcake met gember en citroen

Recept Honingcake met gember en citroen

~Voor 2 kleine of 1 grote taartvorm ~

Ingrediënten

  • ▢ 50 gram gesmolten kokosolie + extra om de ovenschaal mee in te vetten
  • ▢ 100 gram honing
  • ▢ 2 eieren
  • ▢ 100 gram yoghurt
  • ▢ 150 gram (volkoren) meel
  • ▢ 2 tl bakpoeder
  • ▢ rasp en sap van 1 citroen
  • ▢ 1 cm verse gember, geraspt
  • ▢ 1 theelepel gedroogde gemberpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bestrijk de bakvorm(en) met een klontje kokosolie.

Tip: gebruikt de opwarmende oven om de kokosolie in te smelten.

  1. Doe de vloeibare kokosolie met de eieren en de helft van de honing in een kom en klop dit luchtig. Voeg vervolgens de yoghurt, het citroensap van een halve citroen, de citroenrasp, de gemberrasp en het gemberpoeder toe en meng dit goed.

2. Meng het meel met het bakpoeder en voeg dit aan het geheel toe en mix alles tot een glad beslag.

3. Doe het beslag in de bakvorm en bak het gaar in 25/35 minuten, afhankelijk van de dikte van het beslag (2 à 3 cm).

4. Als de cake goudbruin is, haal je deze uit de oven en laat je de cake op een rooster afkoelen in de vorm.

5. Meng de overige honing met een eetlepel lauw water en het citroensap van de andere helft van de citroen. Als de cake nog warm is, maar niet meer heet, giet dan het honing mengsel er overheen en laat dit intrekken. Gebruik de overige 50 gram honing, of zoveel je zelf wilt.

6. Laat de honingcake nu geheel afkoelen. Of niet, en geniet er van als deze nog een beetje warm is

Dit recept en de foto heb ik gevonden op deze site: https://www.superfood4me.nl/superfood-honingcake-met-gember-en-citroen/

Terug naar Recepten