~ Een heerlijke taart van 20 cm doorsnede, opgebouwd uit laagjes ~
Ingrediënten

- Voor het beslag
- ▢ 3 eieren
- ▢ 150 gram honing
- ▢ 175 gram patentbloem
- ▢ 8 gram baking soda
- ▢ 1 eetlepel azijn
- Voor de crème
- ▢ 250 ml slagroom
- ▢ 2 eetlepels koffiemelk
- ▢ 125 gram crème fraîche
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Plaats een vel bakpapier op een bakplaat.
- Mix de eieren met de honing schuimig.
- Voeg de baking soda met het azijn en de bloem toe en meng tot alles net opgenomen is.
- Verdeel het beslag in 4 gelijke porties.
- Smeer 1 portie dun uit over het bakpapier tot je een plak van ca. 42x22cm heb.
- Bak deze in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd met een ontbijtbordje of dergelijke 2 rondjes van ca. 20 cm uit de plak.
- Bewaar de afgesneden stukjes apart.
- Herhaal dit met de overige porties beslag.
- Bewaar de 8 ronde plakjes, wanneer deze afgekoeld zijn, luchtdicht tot verder gebruik.
- Leg de afgesneden stukken terug op de bakplaat en bak deze nog 5 a 7 minuten verder.
- Laat deze helemaal afkoelen en vermaal ze vervolgens tot kruimels.
- Voor de crème mix je de slagroom met de zure room en de koffiemelk door elkaar tot deze wat lobbig is.
- Voor het opbouwen van de taart begin je met 1 ronde plak voor op de bodem welke je met een laag van de crème besmeert.
- Herhaal dit tot de laatste plak.
- Na de laatste plak besmeer je de gehele taart, boven- en zijkanten met de rest van de crème.
- “Beplak” de taart in zijn geheel met de kruimels en zet de honingtaart koud weg.
Tips & Tricks bij de Medovnik honingtaart:
- Gebruik een spatel bij het uitsmeren van het beslag. Het moet een dun laagje worden.
- Het kan makkelijker zijn om het bakpapier op een aanrechtblad te leggen en daar het beslag erop uit te smeren en vervolgens het op de bakplaat te leggen.
- Meng wat gehakte walnoten door de kruimels voor je het op de taart “plakt”
- Je kunt ook wat gehakte walnoten over de crème lagen tussendoor strooien.
- Mocht je de honingtaart iets zoeter willen zou je wat suiker kunnen toevoegen in de crème.
Dit recept en de foto heb ik gevonden op deze site: https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/medovnik-honingtaart-recept/