~ Lekker met eendenborstfilet, beenham, geroosterde kip of geroosterde wortels ~
Ingrediënten

Voor 4 personen
- ▢ 7,5 gram verse tijm
- ▢ 2 tenen knoflook
- ▢ 1 citroen
- ▢ 1 eetlepel milde olijfolie
- ▢ 6 eetlepels bloemenhoning
- ▢ 600 ml kippenfond
Bereidingswijze
1 Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.
2 Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de tijm en knoflook 4 min. Roer regelmatig.
3 Voeg het citroenrasp en de fond toe en breng aan de kook. Roer de aanbaksels goed los. Laat in ca. 12 min. inkoken tot de helft. Voeg na 10 min. de honing toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schenk de saus uit de pan.
Dit recept en de foto zijn gevonden op deze site: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198356/honing-tijmsaus